Du måste sätta olika standardvärden som ärvs av alla konton. Vissa fält i denna dialog har ingen motsvarighet i PPPkonto- dialogen: de påverkar bara betendet hos ppploginskrpten.
Det finns för närvarande två versioner av PPP-demonen, pppd 2.2 och 2.3. Tyvärr har en del parameterval fått nya namn i version 2.3 så ett och samma ppploginskript kommer inte att fungera för båda. Denna checkruta instruerar ppploginskriptet att stödja den ena eller den andra versionen av pppd.
Denna checkruta säger åt ppploginskriptet att helt enkelt använda ttynamnet som fjärrIP. Detta förutsätter att det finns en rad i DNS som kopplar ihop en IPadress till ttynamnet i din domän. Du kan ha en bunt rader som dessa
ttys0.your_domain.com x.y.z.1
ttys1.your_domain.com x.y.z.2
etc...
Notera att det är en god ide att reservera IPadresser på det här
sättet. Du MÅSTE ha en korrekt DNS konfiguration för IP i vilket
fall som helst. Genom att göra på detta här sättet undviker du helt
att använda /etc/ppp/options.tty
filerna. När du lägger
till flera modem till din server ger du bara ut ett IPnummer per
modem (per tty) i DNS och sen är allt klart.
Om du inte väljer detta val måste du antingen ge ut IPnumret manuellt (nästa fält) eller så är du utelämnad åt slumpen.
Efter en tid av inaktivitet kommer pppddemonen att koppla ner förbindelsen. Här måste du ange tiden i sekunder, 0 betyder att den inte kopplar ner automatiskt alls.
Detta sätter max tid en uppkoppling får vara. Detta motsvarar inget PPPdemonval, men en del övervakningsprogramvaror kan använda den här informationen för att döda sessioner som varat för länge. Värdet 0 tar bort den här funktionen.
Vi förväntar oss att leverera en komplett lösning för detta i framtiden.
Här matar du in IP numret för den lokala sidan av kopplingen. Alla PPP sessioner delar på samma IP-nummer. Man använder ofta IPnumret på ethernetadaptern. Detta är standardvärdet som kommer användas om fältet lämnas blankt. Du kan ange andra nummer här om du t.ex tänker köra en brandvägg baserad på gränssnittsnumret.
Här anger du IP numret på din primära DNS. Detta IPnummer kommer att skickas till klienten via PPP protokollet. Så det finns inget behov av att berätta för användarna om vilken DNS de ska använda.
Om du har två DNSservrar så anger du IPnumret för den andra här.