Next Previous Contents

3. Tietueen kohdat

Monet kohdat ovat vapaaehtoisia tässä tietueessa. Tässä on selitys niistä. Jokaiselle esittelemme myös vastaavan lipun, jota tarvitaan Sysv skriptin parantamiseksi. Sama 'koneisto' Linuxconfissa tukee Sysv aloitusskripteja sekä addoneja.

3.1 Paketin nimi

Määrää vain nimi. Jokaisella lisukkeella on erityinen nimi. Kaikki lisukkeet talletetaan ASCII-tiedostoon /etc/linuxconf/control. Nimeä käytetään useissa muissa palveluissa, kuten

3.2 Komennon versio

Ei käytössä tällä hetkellä. Laita tähän 1.

3.3 Komennon kuvaus

Kirjoita yhden rivin kuvaus siitä mitä tämä paketti tekee. Pidä se lyhyenä, sillä sitä käytetään valikoissa.

3.4 Käynnistyskomento

Laita koko komento (myös parametrit joita tarvitaan paketin käynnistämiseen).

3.5 Pysäytyskomento

Tämä kenttä on vapaaehtoinen. Syötä koko komento parametreineen paketin lopettamiseksi. Jos tämä kenttä on tyhjä, Linuxconf käyttää prosessin nimeä ja tappaa sen. Katso alla.

3.6 Uudelleen käynn.-komento

Tämä kenttä on vapaaehtoinen. Syötä koko komento parametereineen paketin uudelleenkäynnistämiseksi. Jos tämä kenttä on tyhjä, Linuxconf ajaa lopetus- ja aloituskomennot.

3.7 Luotauskomento

Tämä kenttä on vapaaehtoinen ja tarvitaan vain monimutkaisille paketeille. Linuxconf tekee erilaisia testejä, vertaa paketin prosessien ikää kokoonpanotiedostojen versiopäivämäärään. Jos kokoonpanotiedostot ovat uudempia, Linuxconf laukaisee uudelleenlatauskomennon (tai lopetus/käynnistys sarjan) tälle paketille.

Joillakin paketeilla on monimutkaisia kokoonpanotiedostoja joita ei voida listata addonissa. Tai niiden tilaan vaikuttaa muut tekijät. Luotauskomento antaa paketin päättää, täytyykö se uudelleenkäynnistää, lopettaa vai käynnistää.

Luotauskomento on vain komennon hakemisto. Linuxconf kutsuu sitä parametrilla "probe". Komento reagoi tähän argumenttiin tulostamalla rivejä tai ei mitenkään jos mitään ei täydy tehdä. Jokainen rivi vastaa tiettyä toimintoa. Linuxconf tulkitsee perustoiminteet "start", "stop" ja "restart" ja käyttää annettuja aloitus-, lopetus- ja uudelleenkäynnistyskomentoja toiminnon suorittamiseksi.

Luotauskomento voi myos palauttaa "unknown" (Linuxconfille) toiminnon. Siinä tapauksessa luotainkomentoa itseään käytetään noiden toimintojen suorittamiseen.

Sysv skriptin luotaus

Seuraavan rivin lisääminen Sysv skriptiin ohjaa Linuxconfia skriptin "probe" parametrilla. Tulostetta käytetään kuten addonia.

        # probe: true
        

3.8 Käynnistyksensiivous

Tämä kenttä on vapaaehtoinen. Voit syöttää koko komennon parametreineen. Linuxconf suorittaa tämän komennon koneen uudelleenkäynnistyksessä juuri ennen ajotason valintaa. Komennon tuloste kirjataan "tehtävät ennen käynnistystä" osioon Linuxconfin lokiin.

3.9 Prosessinimet

Tämä osio on vapaaehtoinen. Sinun täytyy syöttää aloituskomennon käynnistämien prosessien nimet (pysyvien taustaohjelmien). Jos jätät tämän osion tyhjäksi, Linuxconf päättelee nimet aloituskomennosta. Esimerkiksi, jos aloituskomento on

        /usr/sbin/foo -a -b
        

prosessin nimeksi laitetaan foo.

Kun syötät useiden prosessien nimet, Linuxconf tarkistaa kaikki nimet selvittääkseen onko paketti ajantasalla kokoonpanotiedostonsa kanssa.

Prosessinimet Sysv skripteille

Seuraavalla tunnisteella voit määrittää prosessinimet Sysv skriptin aloittamille palveluille. Voit määrittää sen useita kertoja.

        # processname: foo
        

3.10 PID-tiedostot

Tämä osio on vapaaehtoinen. Jotkut paketit käynnistävät monta kopiota jostain taustaohjelmasta. Linuxconfin pitää tietää mikä näistä on isäntä, jota täytyy tarkkailla. Useimmat paketit tuottavat pienen tekstitiedoston, joka sisältää paketin isäntäprosessin prosessitunnisteen. Tämä tiedosto yleensä talletetaan hakemistoon /var/run, ja sillä on pääte .pid.

Pakettilla, joka käynnistää useita prosesseja voi olla useita PID-tiedostoa.

PID-tiedostot Sysv skripteille

Seuraavalla tunnisteella voit määritellä Sysv skriptin PID-tiedostot. Voit määrittää sen useita kertoja.

        # pidfile: /var/run/foo.pid
        

3.11 Aktivoinnin hallinta

Tämä osio kertoo Linuxconfille milloin paketti pitää käynnistää.

Käynnistä paketin jälkeen

Tämä osio on vapaaehtoinen. Voit määrittää paketin tähän. Luettelo näyttää kaikki mahdolliset paketit. Linuxconf käynnistää tai luotaa nykyistä pakettia vasta tähän määritellyn paketin jälkeen.

Käynnistä ajotasossa

Linuxconf määrittelee 3 eri verkkotasoa:

Tähän voit määrittää missä ajotasossa paketti käynnistetään. Paketti, joka käynnistetään jossain ajotasossa on saatavilla myös seuraavissa tasoissa. Esimerkiksi, jos päätät käynnistää paketin asiakastilassa se on käytettävissä myös palvelintilassa.

Voit valita verkkotason käynnistyksen aikana ja ohjauspaneelin valikosta (vaihda verkkotaso).

Pysäytys ajotasossa

Edeltävässä kentässä voit päättää missä ajotasossa paketti käynnistetään. Tässä voit päättää missä ajotasossa se lopetetaan. Voit myös valita, että pakettia ei enää lopeteta kun se on käynnistetty.

3.12 Kokoonpanotiedostot

Tässä osiossa sinun täytyy luetella kaikki kokoonpanotiedostot, (jos mahdollista) jotka vaikuttavat paketin tilaan. Jokaisen kokoonpanotiedoston kohdalla voit tarkentaa pystyykö paketti lataamaan sen uudelleen automaattisesti. Automaattisesti uudelleenlatautuvia kokoonpanotiedostoja ei oteta huomioon Linuxconfin luodatessa täytyykö paketti käynnistää uudelleen. Sellaisena automaattisesti latautuvat tiedostot voidaan jättää pois. On kuitenkin hyvä idea luetella ne tässä kaikesta huolimatta, sillä ne automaattisesti ovat mukana "järjestelmäprofiilin versioinnissa" sekä "useiden koneiden hallinnassa".

Kokoonpanotiedostot Sysv skripteille

Seuraavalla tunnisteella voit määritellä kokoonpanotiedostot, jotka vaikuttavat paketin tilaan. Voit määrittää sen useita kertoja. Voit myös halutessasi laittaa jokaisen paketin perään avainsanan autoreload.

        # config: /etc/foo.conf [ autoreload ]
        

3.13 Kommentteja

Voit syöttää muutaman kommentin tästä paketista. Tämä on vain viitteenä. Linuxconf ei käytä eikä näytä niitä missään.


Next Previous Contents